Ds. Carel van der Meij

CarelIk ben opgegroeid in Leiden. Als kind kwam ik in een kerk in de binnenstad, waar we begin jaren zestig al merkten dat de ontkerkelijking een feit was waar je niet meer omheen kon. Maar in de kerk was de betrokkenheid groot en de band tussen de mensen goed. Zo kreeg ik, misschien nog wel onbewust, een besef van wat God en mensen aan elkaar bindt. Dat je om elkaar geeft. Dat las ik ook in de Bijbel. Want als de dominee ging preken ging ik maar lezen in het zakbijbeltje van m’n vader. Van die preken begreep ik toen niet veel, natuurlijk. Maar zingen, dat vond ik heerlijk, van kleins af aan. En dat is nooit veranderd.
Na de tijd op de middelbare school ben ik theologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daar heb ik een goede opleiding gehad, vind ik. Maar ik ben niet meteen predikant geworden. Daar vond ik mezelf te jong voor. Ik heb eerst een aantal jaren voor de klas gestaan. Als leraar levensbeschouwing. Leuk werk. Maar ik werd tot m’n verrassing gevraagd om te solliciteren op een deeltijdbaan als dominee in Amsterdam Zuid. En tot m’n nog grotere verrassing werd ik daar nog beroepen ook. Ik heb er zes jaar gewerkt. Onze drie kinderen zijn daar geboren. Maar die zijn intussen allemaal het huis uit. Want na Amsterdam heb ik acht jaar in Deventer gewerkt als predikant. En daarna meer dan tien jaar in Voorburg. In al die plaatsen heb ik met veel plezier gewerkt. Sinds 1 juli 2012 maak ik deel uit van het team van predikanten van de Protestantse Gemeente Naaldwijk. Naast pastoraal werk en kerkdiensten ben ik bezig met het werk van de diaconie, met de taakgroep communicatie en met missionair werk.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(Carel), wijk zuid, tel. 0174-786203