Avondmaalscatechese voor kinderen van groep 5/6 van de basisschool

Avondmaalscatechese.jpgIn de kerk kennen we veel rituelen, denk aan de doop en het avondmaal, maar ook aan rituelen die wekelijks terugkeren en misschien ook wel thuis een plek hebben, zoals bidden of Bijbellezen. Rituelen worden gekenmerkt door herhaling, ze keren steeds weer terug. Kinderen stellen soms vragen die je weer even wakker schudden: Waarom dopen we met water? Waarom eten we vandaag brood in de kerk? Hoe kan God alle gebeden van alle mensen horen? Vragen die ons aan het denken zetten en die een mooie aanleiding kunnen zijn om met je kind in gesprek te gaan.

Ook als kerk vinden we het belangrijk om kinderen te vertellen over deze rituelen. Daarom organiseren we elk jaar enkele catechesemomenten voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool. In de voorbereiding op de avondmaalsviering van 16 februari komen we twee keer bij elkaar om met elkaar te spreken over het avondmaal. Op 26 januari en op 2 februari willen we dat doen na de dienst van 11.30u – 12.30u. Als je in groep 5 of 6 zit krijg je daarvoor een uitnodiging, mocht je die toch niet hebben gekregen dan kun je je aanmelden bij ds. Marjan de Vries

Wijdoenmee
Groen Kerk