Protestanse Gemeente Naaldwijk

Inlog informatie vindt u rechts onderin op de voorlaatste pagina van Eén.

Bereikte doelen Werkgroep Groene kerk

groenkerkIn mei 2016 zijn er 120 zonnepanelen in gebruik genomen. Op 07-12-’18 hebben we 32.338,68 kg CO2-uitstoot bespaard, dat staat gelijk aan het planten van 108 bomen.

Op de homepage van deze website kunt u onder het icoontje Zonne-energie volgen wat de zonnepanelen ons opleveren.

Bij de onlangs uitgevoerde facelift van de Ontmoetingskerk is voor een groot deel van de verlichting in de bijzalen overgegaan op Ledverlichting.

De Werkgroep Groene kerk schrijft elke maand een informatief stukje in het kerkblad Eén.

Met zekere regelmaat is er aandacht voor duurzaamheid in kerkdiensten.

Bij alle jeugdgroepen zijn er presentaties gegeven.

Aan de grootste vervuiler in de gemeente is (met een knipoog) de smeerpijptrofee uitgereikt.

We maken in de kerk gebruik van Paperwise papier. Dit papier is het groenste papier dat we konden vinden. Het wordt gemaakt van landbouwafval.

Leden van de werkgroep woonden diverse keren de Groene kerkendag bij. Handvat om vertaalslag te maken van landelijk naar lokaal. Op de kerkendag van 10-11-’18 waren leden van de werkgroep uitgenodigd om een presentatie te geven over onze inspanningen voor de Groene kerk omdat wij, vergeleken met andere kerken, erg actief zijn. Er was veel belangstelling voor de presentatie van Peter en Aart.