Collectes bij de internet kerkdiensten

givt.pngBeste gemeenteleden,

Afgelopen zondag maakten we onze première mee met het volledig uitzenden van onze kerkdienst via internet. Een ongebruikelijke, maar ook wel weer inspirerende manier van met elkaar kerk zijn. Eén onderdeel heeft u in de dienst om begrijpelijke redenen gemist: de collecte. We hebben er in de afgelopen dagen aan gewerkt om ook dat mogelijk te gaan maken. En ook daar doet de moderne wereld van de "app" zijn intrede. De diaconie is klant geworden bij Givt, een organisatie die in de afgelopen jaren de app Givt op de markt gebracht heeft. Met deze app wordt collecteren op afstand mogelijk. De app wordt geïnstalleerd op uw smartphone of tablet.

We hebben 2 handleidingen gemaakt:

We hopen dat de handleidingen duidelijk zijn. Maar aarzelt u niet om hulp te vragen als dat nodig is. Wij moedigen u allen aan om deze app te installeren. Dan kunnen we zondag in de viering weer beginnen met collecteren. Kijkt u in Bijeen voor de collectedoelen. Het is nog niet de bedoeling dat we deze app in de kerk zelf gaan gebruiken (als kerkbezoek weer mogelijk wordt). De diaconie zal in samenspraak met de kerkenraad daar in een later stadium een apart besluit over nemen.

Heeft u vragen over de app en het gebruik ervan? Stuurt u dan een berichtje aan de diaconie.

Met vriendelijke groet,

Ad Koornneef