Coming-Outdag op 11 oktober

coming outOp 11 oktober, de jaarlijkse Coming- Outdag, gaat op veel plaatsen de regenboogvlag weer uit, ook bij de Ontmoetingskerk. Dat is om aandacht te vragen voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders of hoe mensen ook zijn in dat veelkleurige palet.
Die naam, Coming-Outdag, verwijst naar het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT+) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden.

Als kerk vinden we het belangrijk om daar aandacht aan te besteden. Op veel plaatsen in de samenleving en ook in de kerk wordt iemand die niet in het standaardplaatje van hetero past nog steeds niet of minder geaccepteerd. Als kerk vinden we, vanuit de boodschap waar we voor staan, dat dat anders moet; dat er geen reden is om iemand die geen hetero is minder te accepteren, dat er ruimte moet zijn voor ieder mens. Of dat in de praktijk altijd lukt is de vraag, maar het is wel waar we voor willen gaan.