Goede doelen bazar 2018

bazar-goede-doelen-1.pngMorogoro Support Foundation – Tanzania

De Morogoro Support Foundation steunt verbetering van de gezondheidszorg in een groot gebied voor 120.000 Tanzaniaanse burgers. En helpt het St Kizito ziekenhuis in Mikumi en de St. Agnes kliniek in Lugono dit te realiseren.

bazar-goede-doelen-2.jpgDoor middel van voorlichting, poetsinstructies en daadwerkelijke tandartsbezoeken kinderen een betere kans geven op een gezond en leerzaam leven. De mobile practice en een vaste tandartspraktijk van deze stichting dragen hieraan bij.

 

bazar-goede-doelen-3.pngIn het hospice draait alles om de liefde voor en het afscheid nemen van het leven en wordt de thuissituatie zo dicht mogelijk benaderd. Een “bijna-thuis-huis” waar de verzorging is ingesteld op mensen voor wie geen hoop op genezing meer bestaat.

bazar-goede-doelen-4.pngHet doel van de stichting ‘Race voor een Wees’ was de realisatie van een nieuw kindertehuis en het helpen met de exploitatie. Het kindertehuis is al gerealiseerd! Dit biedt onderdak aan +/- 120 kansarme straat- en weeskinderen. Er blijft nog hulp nodig voor dagelijks onderhoud zoals eten, kleding, en onderwijs en -vervoerskosten etcetera.

 

bazar-goede-doelen-5.pngHet in 1907 gebouwde pand aan de Oranjesluisweg 20 in Naaldwijk, ten behoeve van coöperatieve bakkerij “de Volharding” werd uiteindelijk in 2009 de basis voor zorgbakkerij Het Blauwe Hek. Het doel was het doen exploiteren van een biologische zorgbakkerij.
Samen met een groeiend aantal vrijwilligers zijn steeds meer mensen met een (verstandelijke) beperking uit de zorg ingestroomd en hebben er een vaste werkplek gekregen.

bazar-goede-doelen-6.jpgDe Stichting heeft ten doel het verwerven en ter beschikking stellen van middelen, ten behoeve van het zich welbevinden van de cliënten, die aan de zorg van het Westerhonk zijn toevertrouwd.