Zomerkring in de Oude Kerk

vakantiekaravaanOok deze zomer worden er weer vier ochtenden in de Oude Kerk georganiseerd onder het motto: Zomerkring. Want niet iedereen is op vakantie, dus in de kerk gaan we gewoon door. De bijeenkomsten beginnen steeds om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Hieronder vindt u de data en de onderwerpen.

10 juli: Eibert Kok
De Semana Santa, de week voor Pasen, wordt in Spanje gevierd met een week lang processies gevuld met wierook, melancholische muziek, trommels en bellen. Dit jaar was ik in de gelegenheid om de Semana Santa in Andalusië mee te maken. Verschillende processies hebben we gezien, we hebben met gidsen een kijkje achter de schermen kunnen nemen, zijn op bezoek geweest bij ‘broederschappen’, verenigingen die de zorgdragen voor de prachtig versierde ‘tronos’, de ‘praalwagens’ – je kunt het eigenlijk geen wagens noemen, want ze worden op de schouders gedragen. Een bijzondere mengeling van Bijbelverhalen, religie en cultuur. Graag neem ik u mee op reis naar de Semana Santa in Andalusië.

24 juli: Marjan de Vries
In ons (nieuwe) liedboek, zingen en bidden in huis en kerk, is een sectie opgenomen met de titel ‘geloofsgetuigen’. Natuurlijk vindt Maria daar een plek en Franciscus van Assisi, maar ook de Heilige Nicolaas en Sint Maarten. Op deze ochtend zullen we op onderzoek gaan naar deze geloofsgetuigen. Zo zullen we één of meerdere van hen wat beter leren kennen. Ik ontmoet u graag op 24 juli!

7 augustus: Carel van der Meij
Deze ochtend gaan we kijken hoe de Bijbel de afgelopen vijfhonderd jaar invloed heeft gehad op het dagelijkse leven in ons land. Dat is niet alleen het geval in woord, maar ook in beeld: gevelstenen, uithangborden, straatnamen, postzegels, wandtegels en koekplanken – te veel om op te noemen. We gaan er naar kijken en ongetwijfeld ook over van gedachten wisselen.

21 augustus: Gerard Bal en Joop van Rossem
Informatie over de laatste bijeenkomst is te vinden in de volgende editie van Eén.