Afsluiting van een seizoen Bijbelen

bijbelenOp de laatste maandag van de maand mei staat de afsluitingsavond van het seizoen Bijbelen gepland. Dit keer is het niet een van de dominees die het Bijbelgedeelte uitkiest, maar mogen de deelnemers Bijbelgedeeltes aanreiken. We vragen elke deelnemer van tevoren een Bijbelgedeelte uit te kiezen waar hij of zij iets mee heeft.

Dat mag een stuk Bijbeltekst zijn, maar dat mag ook een verwerking van een Bijbeltekst of Bijbelverhaal zijn. Denk aan een gedicht, een lied, een muziekstuk, een theaterstuk, een schilderij, een afbeelding. Het mag van alles zijn. Maar wel zo dat je in een korte tijd daarover iets kunt vertellen of daarvan iets kunt laten zien of horen. Maak het niet te ingewikkeld. Waardevolle gedachten met elkaar delen is belangrijker dan een mooie presentatie. Kortom, kies een Bijbeltekst uit of een verwerking daarvan die voor jou waardevol is en waarover je graag jouw gedachten wilt delen met de andere deelnemers.

We kunnen deze avond gebruik maken van het grote tv-scherm. Daarop kunnen we teksten projecteren, afbeeldingen laten zien of eventueel een videofragment afspelen. Wil je gebruik maken van het tv-scherm, dan moet je je bijdrage van tevoren toesturen zodat die in de presentatie verwerkt kan worden. Graag uiterlijk donderdag 23 mei opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar wil je gewoon van papier je bijdrage voorlezen, dan kan dat natuurlijk ook. Die hoef je niet van tevoren te sturen. We inventariseren aan het begin van de avond hoeveel bijdragen we hebben en dan weten we ook hoeveel tijd we ongeveer hebben per bijdrage. We hopen zo met elkaar een mooie, creatieve en inspirerende afsluiting te hebben van het eerste seizoen Bijbelen.

Wees welkom op maandagavond 27 mei om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk!
Eibert Kok