Vrolijk en moedig geloven

stefan_paas.jpgMet Theoloog des vaderlands Stefan Paas op donderdag 26 september 2019 om 20.00 uur in de Hoeksteen in Monster.

Stefan Paas is theoloog des vaderlands, hoogleraar missiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen. We gaan deze avond in op vragen rond missionair kerkzijn in deze tijd. Wat betekent het om kerk te zijn, missionair kerk nog wel, in een samenleving waar maar weinig mensen geïnteresseerd zijn in geloof? Kan dat, vrolijk en moedig geloven en kerk-zijn als je niet veel verwachtingen hoeft te hebben van kerkgroei of grote invloed op de samenleving? Natuurlijk kan dat! In een interview met Visie, het programmablad van de EO zegt Stefan Paas: “Ik ben een mens die van discussiëren houdt. Ik vind het leuk om – deels – dwarse opinies te hebben. Als de meerderheid iets vindt, heb ik altijd de neiging daar vragen bij te stellen. Dat hoort ook bij mijn missionaire hart, denk ik. Ik ben iemand die anderen graag overtuigt, maar ook nieuwsgierig: ik wil graag van anderen leren. Het samen nadenken over allerlei vragen vind ik uitermate boeiend.”

In samenwerking met de Protestantse gemeenten in ’s-Gravenzande en Monster