Oecumenische gespreksavond: Hoe kunnen mantelzorgers het vol houden?

berg-van-den-marinus-l.pngMantelzorg is de zorg en ondersteuning die partners, kinderen, familie en vrienden aan een naaste verlenen. Het is een vrijwillige en onbetaalde hulp die wordt aangeboden. Maar die hulp kan ook intensief zijn en dan is de vraag: op welke manier kan een mantelzorger het vol houden?

In het kader van de week van gebed voor de eenheid van de kerken organiseren de Naaldwijkse kerken een oecumenische gespreksavond over de mantelzorger. Wie zijn de mantelzorgers en voor wie zorgen zij? Waar komt het woord mantelzorg vandaan? Wat beleven mantelzorgers? Hoe houden zij het vol? Wat helpt in de ondersteuning van mantelzorgers en wat juist niet? Wat kan de steun zijn vanuit een geloofsgemeenschap? En … op welke manier kunnen mantelzorgers de mensen bemoedigen waar zij zorg aan verlenen?

Marinus van den Berg is een RK-priester en hij heeft een jarenlange ervaring als geestelijk verzorger in zorginstellingen. Hij heeft vele boeken over dit onderwerp geschreven, zoals zijn boek uit 2017: ‘Meegaan tot het einde’. Op woensdag 22 januari 2020 zal hij de gespreksavond inleiden. Iedereen is hiervoor van harte welkom in de Oude Kerk, Wilhelminaplein 5 in Naaldwijk. De avond begint om 20.00 uur.

Namens de Naaldwijkse pastores,

Ronald Dits