Bijzondere Leerhuisavond: Wonderen van Jezus

Anette_Merz.jpgOp woensdag 4 maart is alweer de laatste Leerhuisavond van dit seizoen. Op die avond mogen we een bijzonder spreker welkom heten: Annette Merz. Annette Merz is afkomstig uit Duitsland. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de historische Jezus. Samen met haar leermeester, de beroemde Bijbelgeleerde Gerd Theissen, schreef ze een internationaal veel gebruikt leerboek over de historische Jezus.

In september 2014 werd ze hoogleraar Nieuwe Testament aan de Protestantse Theologische Universiteit, standplaats Groningen. Nog steeds is ze bezig met onderzoek naar de historische Jezus. We hebben haar gevraagd of ze naar het Leerhuis in de Oude Kerk wil komen om te spreken over de wonderen van Jezus. En ze komt! Helemaal uit Groningen. Een unieke kans om zo dicht bij huis haar te horen spreken over de achtergrond, de historiciteit, de betekenis en de relevantie van de wonderen van Jezus waarover de evangeliën ons vertellen. Op woensdagavond 4 maart om 19.30 uur in het koor van de Oude Kerk. Toegangsprijs € 5.