Export ICS

Doopcatechese voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool

Evenement

Titel:
Doopcatechese voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool
Wanneer:
zondag 10 november 2019, 11.30 uur - 12.30 uur
Locatie:
Ontmoetingskerk - Naaldwijk
Categorie:
Catechese

Omschrijving


catechese_groep_5.jpgIn onze gemeente kennen we veel rituelen, denk aan de doop en het avondmaal, maar ook aan rituelen die wekelijks terugkeren en misschien ook wel thuis een plek hebben, zoals bidden of Bijbellezen. Rituelen worden gekenmerkt door herhaling, ze keren steeds weer terug. Kinderen stellen soms vragen die je weer even wakker schudden: Waarom dopen we met water? Waarom eten we vandaag brood in de kerk? Hoe kan God alle gebeden van alle mensen horen?


Vragen die ons aan het denken zetten en die een mooie aanleiding kunnen zijn om met je kind in gesprek te gaan.
Ook als kerk vinden we het belangrijk om kinderen te vertellen over deze rituelen. Daarom organiseren we elk jaar enkele catechesemomenten voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool.

Op zondag 10 en 17 november is er na de morgendienst van 11.30 uur tot 12.30 uur catechese over de doop. De eerste bijeenkomst gaat vooral over de vraag wat dopen is, de tweede over wat er in een doopdienst allemaal gebeurt. Op zondag 17 november is er voorafgaand aan de catechese een doopdienst waarin de kinderen in de praktijk kunnen zien wat ze geleerd hebben en waarin ze hun eigen doopkaars mogen aansteken, als herinnering aan hun eigen doop.
De bijeenkomsten vinden plaats in de Ontmoetingskerk. De doopcatechese wordt dit keer gegeven door Eibert Kok. De kinderen krijgen een uitnodiging via het mailadres van de ouders als dit bekend is bij het kerkelijk bureau. Mocht dit niet zo zijn, ook dan is je kind natuurlijk van harte welkom!
Opgeven bij kan via mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Locatie

Locatie:
Ontmoetingskerk - Website
Straat:
Anjerlaan 47
Postcode:
2671 DH
Plaats:
Naaldwijk
Land:
Netherlands