Geloof, hoop en liefde

geloof hoop liefdeZondag 10 november – 19.00 uur – Oude Kerk, de ingrediënten van deze avonddienst zijn:
Een koor, waar u zelf deel van uit maakt, organist Henk Vahrmeijer, koperblazers van Honsels Harmonie en spreker Anton van Dalen.
Henk Vahrmeijer kreeg het orgelspel thuis met de paplepel ingegoten. Zijn vader was organist in Naaldwijk en Henk volgde hem op. Ruim 50 jaar bespeelt Henk het orgel en het is in de loop der jaren een levensbehoefte geworden. De laatste tien jaar is hij de enige vaste organist van de Ontmoetingskerk.

De organist is een solist, maar als begeleider van de gemeentezang, is zijn rol enorm: hij geeft de inzet van de zang, melodie, tempo en toonhoogte aan. De organist bepaalt de sfeer van het lied.
Honsels Harmonie is een actieve muziekvereniging uit Honselersdijk. Al eerder genoten we in de Oude Kerk van hun muzikale medewerking. Een aantal koperblazers zullen in deze dienst de samenzang luister bijzetten.

Anton van Dalen zal rondom de liederen een korte uitleg verzorgen. U kent Anton natuurlijk van het verzolen van een schoen of het bijmaken van een sleutel. ‘Schoenmaker blijf bij je leest’? Dat zou je kunnen zeggen. Ervaringen in het kerkenwerk, het deelnemen aan musicals, zingen bij koren en een studie theologie inspireerden hem. Voorzichtig zette hij de stap om een vesper te leiden. Inmiddels is hij een bekend gezicht bij vieringen in o.a. Rozenhof, Woerdblok en de Kreek.
De belangrijkste gast bent u zelf, samen vormen we een koor van stemmen en zingen liederen over ‘Geloof, hoop en liefde’, door u zelf uitgekozen. U bent van harte uitgenodigd!