Vesperplus: Dietrich Bonhoeffer 75 jaar

versperplus-20191020.jpgAanstaande zondag is er in de Oude Kerk om 19.00 uur een Vesperplus viering in het teken van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. 75 jaar geleden zat hij gevangen in Berlijn, in verband met zijn betrokkenheid bij de aanslag op Adolf Hitler op 20 juli 1944. Vanuit de gevangenis schreef hij veel brieven, die verzameld zijn in de indrukwekkende bundel Verzet en overgave. De gedachten die hij daarin op papier zette vormen nog altijd een grote inspiratiebron voor wie de weg van het geloof in God zoekt in deze tijd. Er zullen teksten uit die brieven klinken, en we zingen liederen op teksten van zijn hand. We hopen dat er veel mensen komen deze Vesperplus om Dietrich Bonhoeffer als getuige en martelaar van het geloof te gedenken. In de Oude Kerk is ook een tentoonstelling met werk dat de kunstenares Jeltje Hoogenkamp heeft gemaakt n.a.v. het leven van Bonhoeffer. Mooi om een half uurtje voor de vesperplus naar te kijken!