Naaldwijk Zingt……A Festival Of Lessons And Carols

Festival of Lessons and CarolsDe werkgroep ‘Naaldwijk Zingt’ heeft voor zondagavond 8 december a.s. weer een zangavond in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein op het programma staan. Deze ‘Naaldwijk Zingt’ staat in het teken van Advent en heeft de vorm gekregen van een Engels ‘Festival of Lessons and Carols’, waarbij lezingen en liederen elkaar afwisselen. De Cantorij van de Oude Kerk met Gerard Bal als dirigent verleent haar medewerking, terwijl Gerard Bal tevens zowel het grote orgel als het kistorgel in de Oude Kerk zal bespelen bij de begeleiding. Ook verleent de fluitiste Lia Bal haar medewerking.

Een ‘Festival of Lessons and Carols’ is een dienst van lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament die worden afgewisseld met bekende liederen die op die lezingen van toepassing zijn of die de lezingen aanvullen. In Engeland zijn dergelijke ‘Festivals’ al vanaf het einde van de 19e eeuw zeer populair en ook in Nederland worden de ‘Festivals’ de laatste jaren steeds bekender en geliefder, vooral vanwege de prachtige Engelse Advents- en Kerstmelodieën.
In het Naaldwijkse ‘Festival of Lessons and Carols’, dat oecumenisch van opzet is, zijn Engelse liederen, uit het Engels vertaalde liederen en liederen in Engelse sfeer uit diverse Nederlandse liedbundels opgenomen. De Cantorij zingt in afwisseling met de gemeente en heeft enkele keren typisch Engelse bovenstemmen, zoals bekend van de koorzang in Engelse kathedralen. Ook zal het prachtige gregoriaanse ‘Rorate Caeli’, met Nederlandse teksten, klinken en een zegenbede van de bekende Engelse componist John Rutter.
De aanvangstijd van dit Naaldwijkse ‘Festival’ in de Oude Kerk is 19.00 uur.
Van harte aanbevolen!!