Koor- en meezingconcert in Oude Kerk Naaldwijk

Nieuwe Nederlandse Religieuze MuziekOp zondag 15 maart a.s. is er in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk een bijzonder concert. Het koor voor Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek, gevormd door leden uit alle windstreken van ons land, zal dan onder leiding van de bekende componist en dirigent Antoine Oomen het programma "Hij is van ver en dichtbij" uitvoeren. Het programma bestaat uit 12 Psalmen en 6 liederen, allemaal recente composities. De teksten zijn van Huub Oosterhuis.

Het koor voor Nieuwe Nederlandse religieuze muziek staat met dirigent Antoine Oomen steeds als eerste en het meest dichtbij aan de wieg van de liederen die uit de samenwerking van Huub Oosterhuis en Antoine Oomen ontstaan. De bijdrage van Roland Aalbers aan de vleugel staat garant voor muzikaal en virtuoos pianospel. De aanwezigen kunnen, als zingende gemeente, soms ook zelf deelnemen aan de uitvoering van dit concert.
Heel bijzonder is dat dit concert, o.a. vanwege de gunstige akoestische omstandigheden van de Oude Kerk van Naaldwijk, door een professioneel audioproductiebedrijf wordt opgenomen en op cd zal worden uitgebracht, waardoor alle aanwezigen ook actief betrokken zijn bij de cd-opname van dit concert. Het belooft dus een boeiend, interessant en veelzijdig concert te worden, waar velen nog lang goede herinneringen aan zullen houden.
De toegang is gratis en het uitgebreide tekstboekje kost slechts €1,00.
De aanvangstijd is 16.00 uur en er is een collecte aan de uitgang voor de bestrijding van de onkosten.