Kerkdienst op 21 juni vanuit de toren van de Oude Kerk

Bas_de_Vroome_beiaardier.jpgVanaf half maart zijn er geen kerkdiensten meer geweest, alleen internetuitzendingen zonder publiek. Op de eerste zondag van de zomer zal er na ruim drie maanden weer een kerkdienst gehouden worden in de Oude Kerk van Naaldwijk, of beter geformuleerd, vanuit de toren van de Oude Kerk. Net als in 2016 staat er op deze zondagavond een VesperPlus gepland met beiaardier Bas de Vroome. De muziek wordt door hem verzorgd op het carillon in de toren van de Oude Kerk.

Net als vier jaar geleden zal bij goed weer de luisterplek in de tuin van de Oude Kerk worden ingericht. Daar zal dan ook het spreekgestoelte voor de voorganger opgesteld worden. Voorganger deze avond is ds. Eibert Kok. Hij zal de Bijbellezing, de gebeden en de omlijstende woorden bij de muziek uitspreken. Door middel van een tv-scherm zijn de verrichtingen van de beiaardier boven beneden te volgen. Maar let op: Het aantal plaatsen voor bezoekers is heel beperkt. Opgave vooraf is echt noodzakelijk! Aanmelden kan tot vrijdag 19 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op zaterdag volgt dan bericht terug wie wel en wie niet kan komen. Dat gaat in tegen de gedachten dat iedereen welkom is, maar is helaas niet anders. Dat is de enige manier waarop we de komende maanden kerkdiensten kunnen houden.
Maar niet getreurd, de muziek vanuit de toren is in een wijde cirkel rond de Oude Kerk te horen. En de hele VesperPlus, muziek én gesproken woord, is te zien en te horen op je smartphone, tablet, computer of tv via link https://bit.ly/carillonvesper en en later via het YouTube kanaal van de Oude Kerk de kerkomroep en de Facebookpagina van de Protestantse Gemeente. Via kerkomroep is de vesper live alleen met geluid te volgen. Aanvang 19.00 uur.