Protestanse Gemeente Naaldwijk

Hemelvaartdag: happen en trappen voor Albanië

Hap TrapHet is in de afgelopen jaren inmiddels uitgegroeid tot een traditie dat op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) in Naaldwijk en omgeving gefietst gaat worden om geld in te zamelen voor de Stichting AHA die zoals inmiddels bekend mag worden verondersteld al tien jaar een werkvakantie organiseert voor jongeren waar vele jongeren vanuit onze gemeente aan deelgenomen hebben.


Ook in de zomer van dit jaar staat zo’n werkvakantie op stapel. Het project waar de jongeren deze keer met veel enthousiasme gaan werken is school Hajdar. Deze school heeft niet de beschikking over toiletten en te maken met een ernstig vochtprobleem waardoor de lucht in het schoolgebouw in enkele lokalen gewoon ongezond is. Beide problemen gaan in samenwerking met de plaatselijke aannemer, de school en enkele Albanese vrijwilligers aangepakt worden waarna in juli de afwerking gaat geschieden door de Westlandse jeugd.
Het is duidelijk dat voor de realisatie van dit project het nodige geld bij elkaar moet komen. Nu is het de bedoeling dat dat o.a. gebeurt door middel van de genoemde Hap en Trap die dit jaar op donderdag 10 mei gehouden al gaan worden: aan de hand van een route fietsen langs verschillende adressen kan gaan waar een kleine versnapering wordt geserveerd. De deelname kost € 10,00 per persoon voor volwassenen terwijl kinderen t/m 12 jaar voor € 5,00 mee kunnen fietsen.
Opgeven voor deze fietstocht kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0174-625758. Op 10 mei kan gestart worden tussen 12.00 en 13.00 uur bij de Ontmoetingskerk in Naaldwijk.
Wilco Noordermeer