M-eating! Samen ontbijten op zondagmorgen 9 december

7265847 origVan de vroegste gemeentes (uit de tijd van Paulus’ brieven) weten we dat een van hun belangrijkste manieren van samenkomen de maaltijd was. Samen eten om zo het leven en het evangelie te delen. Een kerkdienst zoals wij die kennen, bestond toen nog niet. De mensen kwamen bij elkaar om te eten en tegelijkertijd om te zingen, te bidden, te luisteren naar woorden uit de Bijbel. Bij dat eten werd ook brood – het gewone eten en drinken toen – met elkaar gedeeld om de verbondenheid met Jezus te vieren.
Bij ons in de gemeente wordt er ook steeds vaker samen gegeten. Denk maar aan de aanschuifmaaltijden, het buurtrestaurant, eat en read, etc. Dat is mooi. Eten verbindt mensen. Wij denken dat het bijzonder is om dit ook op zondagmorgen te doen.

Daarom is iedereen zondagmorgen 9 december tussen 9 en 10 uur van harte uitgenodigd om samen voorafgaand aan de kerkdienst te komen ontbijten in het Atrium.
Tijdens dit ontbijt staat het thema ‘delen’ centraal. We ontmoeten elkaar (meeting) om te eten (eating).
Als we delen worden we meer. Tijdens deze maaltijd is ruimte om anderen te ontmoeten, om met elkaar te praten en te delen wat jij in de kerk hoopt te vinden.
Je hoeft je voor dit ontbijt niet aan te melden. Kom maar gewoon zoals je bent.

Belangrijk voor de kinderen: Hun programma in de kinderkring XL begint dit keer niet om tien uur maar rond half tien direct aansluitend op het ontbijt. En voor de tieners is het leuk om samen te eten met de leeftijdsgenoten van Schakeltje, Search of 16+!

Mocht je speciale dieetwensen hebben dan is het prettig als je die door wilt geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel en Eet je mee? Welkom!

De voorbereidingsgroep:  Cora Bakker, Eibert Kok, Koos Kuyvenhoven, Piet van Leerdam, Ada van Oosten, Marjan de Vries, Monique van der Zijden