Klimaatmars op zondag 10 maart

klimaatmarsOp 10 maart doet de Groenekerkenactie mee aan de klimaatmars in Amsterdam.

God schiep een prachtige aarde. Hij geeft ons de opdracht om te zorgen voor dat wat hij gemaakt heeft. Vandaag de dag zien we echter dat Gods aarde ernstig aangetast wordt, voornamelijk door onszelf, de mens. De opwarming van de aarde heeft over de hele wereld gevolgen voor de natuur, onze gezondheid, veiligheid en voor de beschikbaarheid van voedsel en water. Door de uitstoot van broeikasgassen zit er nu 40% meer CO2 in de lucht dan een paar eeuwen geleden.

Wetenschappers denken dat we de gevolgen waarschijnlijk nog kunnen beheersen als we de stijging van CO2 weten te beperken. Dat kan alleen als de wereldwijde CO2-uitstoot in 2050 drastisch is verlaagd. Maar met de huidige maatregelen die door de overheid zijn gesteld, zullen we deze beperking niet bereiken.

Verlangen naar herstel.

Daarom lopen we op zondag 10 maart mee met de klimaatmars tezamen met duizenden sympathisanten, omdat we graag aandacht van de regering willen vragen voor de toestand van de aarde, maar ook ons eigen aandeel hierin willen erkennen. Het lopen van de klimaatmars is een uiting van ons verlangen naar heelheid van de aarde en laat onze hoop zien op maatregelen die leiden tot herstel van de schepping. We geloven dat herstel komt van God, maar ook een proces is waarin we ook zelf van betekenis kunnen zijn.

We verzamelen met alle deelnemende gelovigen en kerken om 12.25 uur vóór de Dominicuskerk (Spuistraat 12) in Amsterdam om met elkaar te starten met gebed.

Programma:

12.30 uur: Start met een gezamenlijke opening en gebed.

13.00 uur: Start klimaatmars.

16.00 uur: Einde klimaatmars.

17.00 uur: Gebedsdienst voor de schepping in de Noorderkerk.

Kijk voor meer informatie op www.groenekerken.nl/klimaatmars

De Werkgroep Groene Kerk roept u en jou op om mee te doen. Het lijkt de werkgroep een goed idee om gezamenlijk naar Amsterdam te gaan. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er bepaald hoe we dat gaan doen. Opties zijn: carpoolen, bus huren, NS groepstickets.