Een sportief rondje kerkenpad

fietsen-kerkpad.jpgElkaar ontmoeten doen we in onze kerk op velerlei manieren. Op de zondag tijdens en na de kerkdienst en door de week voor veel andere evenementen waar we elkaar ontmoeten.
In onze gemeente hebben we echter ook veel sportieve leden. Zeker op de (race)fiets kom je veel gemeenteleden tegen. In onze samenleving is sport een onderdeel van ons dagelijks bestaan geworden. Elkaar ontmoeten op de fiets en een sociaal fietsrondje maken is veel voorkomend.

Ook bij ons in de gemeente willen we een activiteit gaan doen op de fiets voor onze sportieve leden. Het is een uitnodiging voor jong en oud om hieraan mee te doen.
We willen een combinatie maken van de thema’s sportief, kerk, gezelligheid en bovenal elkaar ontmoeten.
Op vrijdagavond 17 mei om 19.00 uur gaan we in groepjes van circa 4 personen een rondje door het Westland en Midden-Delfland fietsen en gaan we ontdekken hoeveel mooie kerken we hebben in onze omgeving. Elke groep bepaalt zelf welk rondje er wordt gemaakt en van belang is dat elke groep zoveel als mogelijk kerken ontdekt in het Westland en Midden-Delfland. Om circa 21.00 uur zijn we weer terug in de ontmoetingskerk en laten we elkaar zien welke mooie kerken we hebben gezien en ook hoeveel. Dit doen we dan onder het genot van een drankje en hapje.
De groepjes kunnen door u zelf worden samengesteld en kiest u een passend groepje qua fiets en fietssnelheid. U kunt dus ook als groepje inschrijven. Uiteraard heeft u geen groep, dan komt u toch en worden de groepjes ter plaatse gevormd.
Het is goed om ook uw vrienden en vriendinnen uit te nodigen om mee te doen. Uiteraard vraagt veiligheid aandacht en de racefietser of mountainbikers dragen een helm. Het is ook nodig om per groep minimaal een mobieltje te hebben om onderweg mooie plaatjes te maken van de kerken. Maar ja een mobieltje hebben we ook altijd bij ons.
Ter voorbereiding kunt u alvast de komende weken de omgeving verkennen!
Het is goed om u van te voren op te geven via een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of een belletje naar 06-22207425. Dit kan uiteraard tot uiterlijk vrijdag 17 mei.

NB Indien het regent die avond wordt het geheel verzet naar vrijdagavond 24 mei.

Met een sportieve groet namens de Taakgroep Pastoraat
Bram Hanemaaijer