Protestanse Gemeente Naaldwijk

Leven met gemis …

Leven met gemis … als gevolg van het afscheid moeten nemen van een overleden geliefde. Leven met gemis … hoeveel hebben er niet mee te maken? En waar mag en kan dit gemis en het ermee gepaard gaande verdriet nog ter sprake komen?
In een groep waar lotgenoten samenkomen, blijkt daarvoor begrip en ruimte te zijn. Een gelegenheid waar herkenning en erkenning is van waar nabestaanden mee moeten leven: voortdurend gemis. Een plek om op adem te komen en handvatten te vinden voor het omgaan met rouw.

De rouwgespreksgroep is bedoeld voor mensen die langer dan een half jaar geleden een partner verloren hebben. De gespreksgroep staat open voor iedereen, ongeacht geloofsrichting, kerkelijke betrokkenheid of woonplaats. Bij voldoende belangstelling start er in het najaar van 2017 een nieuwe rouwgespreksgroep. De groep komt acht keer bij elkaar, verdeeld over de maanden november, december, januari en februari. Elke bijeenkomst staat in het teken van een bepaald thema dat met verlies te maken heeft.

Informatie over de rouwgespreksgroep
Vraagt u zich af of deze rouwgespreksgroep iets voor u is? Informeer vrijblijvend bij Aafke Valentin of Tonny Vreugdenhil. Als u het vermoeden heeft dat u iemand kent die deel zou kunnen nemen aan de rouwgespreksgroep, wijst u hem of haar dan gerust op deze mogelijkheid.
De rouwgespreksgroep is een initiatief van de Protestantse gemeenten Naaldwijk en Honselersdijk. Ze staat open voor iedereen, ongeacht je geloofsrichting of kerkelijke betrokkenheid.
De begeleiding van de rouwgespreksgroep is in handen van: