Bazarnieuws juni 2019

bazar nieuws 201906 1

Als het goed is bent u gebeld op 3 of 4 juni met de vraag of u loten wilde kopen voor de bazar.
En natuurlijk heeft u er een paar aangeschaft om onze 7 prachtige doelen te steunen en misschien een leuke prijs te winnen!
Mocht dit nu niet gelukt zijn neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0627561825.
Zoals beloofd in de vorige één, hieronder informatie over nog zo’n fantastische doel!

Stichting Chari Love

Sinds 1990 is Chris Omusi de oprichter en drijvende kracht achter Project Charilove in Nigeria waar dove, blinde, lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen voeding, dagbesteding en/of onderwijs krijgen.
Charilove Netherlands ondersteunt dit project financieel en waar mogelijk met expertise.

Project Charilove

In Nigeria heb je het als kind of jongere, zeker als je gehandicapt bent, bijzonder moeilijk. Er is geen opvang en er zijn nauwelijks speciale scholen. Hier eindig je meestal, onder verschrikkelijke omstandigheden en met gevaar voor eigen leven, bedelend langs de weg, verwaarloosd door de mensen om je heen.
Gelukkig kunnen ongeveer 80 blinde, dove, verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapte kinderen in Benin City wel ergens heen: naar Charilove. bazar-nieuws-201906-2.jpg
Afhankelijk van hun mogelijkheden, krijgen de kinderen hier dagelijks opvang, onderwijs of les in praktische vaardigheden. Van computerles tot het maken van kaarten of knuffelberen.
Dove kinderen leren gebarentaal en volgen onderwijs waarmee ze door kunnen naar verdere studies. Blinde kinderen leren het brailleschrift lezen en schrijven op de speciale braille-typemachines. In 2011 is de eerste blinde leerling van Charilove afgestudeerd aan de universiteit van Benin!
Kinderen met een verstandelijke beperking krijgen dagbesteding aangepast aan hun niveau, met aandacht voor sociale, communicatieve en motorische vaardigheden.
Dbazar-nieuws-201906-3.jpgaarnaast krijgen alle kinderen tussen de middag een warme maaltijd.
Zo kunnen deze kinderen volwaardige leden van de samenleving worden en de waardering en het respect krijgen dat ze verdienen.

Project Charilove ondersteunt ook kinderen van leprapatiënten in het dorp Ossiomo, ongeveer 75 km verwijderd van Benin-City. Deze kinderen krijgen onderwijs en er is een soepkeuken, die elke schooldag 300 hongerige mensen van een warme maaltijd voorziet.

Wie wil ons helpen?

Om er weer geweldige dagen van te maken op 7, 8 en 9 november zoeken wij nog vrijwilligers die ons hierbij willen helpen!
We zijn op zoek naar mensen die willen helpen bij de catering, het rad en de snuffelmarkt. Wil je ook meedoen in ons team? Geef je dan op bij Lida van Geest en we maken er, met elkaar, weer een feest van!
De volgende Eén informatie over een van onze goede doelen en de nieuwe vrijwilligers.

De bazarcommissie.