Protestanse Gemeente Naaldwijk

Expositie: Tussen Pasen en Pinksteren

jetjehoogenkamp.jpgU heeft misschien de mooie schilderijen van Jeltje Hoogenkamp al zien hangen in de Oude Kerk. Jeltje Hoogenkamp-Jansen werd geboren in 1946 in Sneek en deed haar opleiding aan de  Gerrit in Amsterdam. Zij werkt bij voorkeur rondom een thema.

In de Oude Kerk hangt een serie schilderijen Tussen Pasen en Pinksteren. Als u de serie in de juiste volgorde wilt bekijken, begin dan aan de rechter wand. Daar hangen twee werken die bij Palmpasen horen: Stad en Mantel. Daarna bekijkt u de schilderijen in de rechter zijbeuk en vervolgens die in de linker zijbeuk. Het tiende schilderij is Duif, als teken van Gods geest.

Op zondag 15 april is er een Vesper Plus. Daarin staat de dichter Ida Gerhardt centraal en zal er een relatie gelegd worden tussen een gedicht van Gerhardt en een schilderij van Hoogenkamp.

In de Ontmoetingskerk is ook werk te zien van van Jeltje Hoogenkamp. Er is een variatie te zien van werk met vaak een bijbels thema, maar er hangt ook een een schilderij met de titel War Child.

We hadden Jeltje Hoogenkamp-Jansen en haar man, emeritus predikant Rieks Hoogenkamp, graag ontvangen om een toelichting te geven op de expositie, maar helaas is dat in verband met de gezondheid van de kunstenares op dit moment niet mogelijk.
Op hun website kunt u meer informatie vinden.

Namens de taakgroep Bezinning-Beleving-Verdieping,
Rianne de Zeeuw-Oprel