De Ontmoetingskerk gaat dicht, maar wél aandacht, inspiratie en verbinding!

De maatregelen in verband met het coronavirus hebben een enorme impact. Iedereen moet zich terugtrekken om te voorkomen dat het virus zich nog sneller verspreid. Dat vraagt veel van mensen.
Voor ons als kerkgemeenschap gaat het in tegen alles waar we voor staan. Onze visie vatten we samen in drie woorden: aandacht, inspiratie en verbinding. Hoe kunnen we daar inhoud aan geven als we het sociale leven stil moeten leggen?

Aandacht willen we graag blijven geven, maar we zullen dat anders doen. De pastoraal medewerkers en contactpersonen zullen telefonisch contact leggen met de mensen die zij bezoeken. In dit gesprek zullen zij ook vragen of deze mensen het redden, zowel geestelijk, lichamelijk als praktisch.

Natuurlijk kunnen ook mensen die nog niet gekoppeld zijn aan een contactpersoon in dit systeem worden opgenomen. U kunt zichzelf of een ander melden bij de wijkcoördinatoren, hun contactgegevens kunt u vinden op de website, of bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 22207425.
U kunt ook een beroep blijven doen op onze predikanten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0174 610421 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0174 786203.

Als u praktische hulp nodig heeft, in wat voor vorm dan ook, dan kunt u hiervoor de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. inschakelen. Deze kunt u bereiken door uw vraag te mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door telefonisch contact op te nemen met Leo Prins: 0174 624400. Voelt u zich niet bezwaard om hulp te vragen!
Alle gemeenteleden kunnen natuurlijk aandacht blijven geven door een telefoontje, mailtje, appje, kaartje… Zo blijven we met elkaar in verbinding!

Zondag is de eerste kerkdienst zonder publiek digitaal uitgezonden via www.kerkomroep.nl en www.facebook.com/pgnaaldwijk. Het was een inspirerende dienst met mooie muziek en een actuele en bemoedigende overdenking. De moderne middelen maken dit mogelijk, maar er blijven vrijwilligers nodig om dit uit te voeren. Dominee Eibert Kok, de werkgroep beeld & geluid en nog enkele anderen hebben hieraan gewerkt. Misschien werkte nog niet alles optimaal, maar het was een goed begin. U kunt de dienst ook nog terugkijken.
Zolang als het nodig is zullen we proberen op deze manier inspiratie vorm te blijven geven. Volgende week zondag zal dominee Carel van der Meij de voorganger zijn.

Inspiratie en ook verbinding en aandacht vinden nog op tal van andere manieren plaats in onze gemeente. Alle activiteiten die daarmee verbonden zijn, zijn afgelast. Denk bijvoorbeeld aan het buurtrestaurant, clubs, soos en gemeentekoor.
Vergaderingen zullen uitgesteld worden of op een andere manier plaatsvinden. Urgente onderwerpen kunnen bijna altijd ook per mail of telefoon besproken worden.
Voor de voedselbank maken we een uitzondering, in overleg zal een protocol worden opgesteld.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit bericht of heeft u suggesties of aandachtspunten voor de kerkenraad, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 23546279

We wensen iedereen sterkte toe in deze lastige tijd!

Namens de kerkenraad, Rianne de Zeeuw-Oprel

15 maart 2020