Een moeilijke maatregel…

Dinsdag 3 november heeft de overheid nieuwe richtlijnen voor twee weken gegeven om het coronavirus te beheersen. De basisregel is dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Verder worden onder andere theaters, bioscopen en openbare gebouwen gesloten en evenementen verboden.
In lijn met deze maatregelen hebben de kerkenraden van de Oude Kerk en de Ontmoetingskerk besloten om deze twee weken, dus tot en met woensdag 18 november, ook alle activiteiten en kerkdiensten af te gelasten. We zullen zoveel mogelijk digitaal aanbieden.
Omdat scholen, scouting- en ander jeugdverenigingen (tot en met 17 jaar) wel open mogen blijven, maken we een uitzondering voor activiteiten voor de jeugd. Onder andere het kinderkoor mag wel blijven repeteren.
We vinden het heel jammer dat dit nodig is, maar we hopen dat we door mee te werken aan deze maatregelen ervoor zorgen dat het virus beheersbaar wordt.
Als we nu met elkaar de discipline kunnen opbrengen, kunnen we hopelijk met kerst weer met meer mensen samen-zijn!

Meer details over de aanvullende maatregelen staan in het gebruiksplan Ontmoetingskerk.