De deuren van de Ontmoetingskerk gaan dicht, maar we houden contact!

De kerkenraad van de Ontmoetingskerk heeft in overleg met de kerkenraad van de Oude Kerk besloten om alle kerkdiensten en vieringen online te gaan verzorgen en alle andere activiteiten af te gelasten. Dat was een moeilijke beslissing!
Maandagavond 14 december was de persconferentie van premier Rutte en hadden we een kort overleg met de corona-werkgroep en aansluitend het gemeenteberaad. Die avond leek het er nog op dat we wat betreft de kerkdiensten op dezelfde voet door zouden kunnen gaan.

Op dinsdag 15 december was het Centraal Interkerkelijk Overleg tussen de overheid en de meeste kerkgenootschappen, waaronder de PKN. Het CIO doet de volgende dringende aanbevelingen: “Blijf zoveel mogelijk thuis en maak gebruik van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken. Als er redenen zijn om fysieke kerkdiensten te houden, met name tijdens de komende feestdagen, dan met maximaal 30 kerkgangers.”
De kerkenraad heeft daarop besloten deze adviezen over te nemen. De kerkdiensten zijn vanaf zondag 20 december tot en met zondag 18 januari alleen online te volgen via Kerkomroep of via Facebook, te bereiken via onze website. We maken voor mensen die geen mogelijkheid hebben om de dienst online te volgen één keer een uitzondering. Op kerstochtend is er ruimte voor dertig mensen die de dienst écht niet online kunnen volgen. Zij kunnen zich opgeven bij Monique van der Zijden: 06 1037 8128.
De predikanten bereiden mooie diensten voor die ook aantrekkelijk zijn om thuis mee te maken. We blijven op die manier hopelijk ook met elkaar verbonden en we hopen dat we daarmee bijdragen aan een open en gezond 2021.
Namens de kerkenraad wens ik iedereen mooi kerstdagen toe en gezondheid en geluk voor 2021. “Het Licht is in de wereld gekomen en de duisternis heeft het niet in zijn macht gekregen!”