Groene kerk

Workshop ‘God in de supermarkt’

logo-20200310155702.png Workshop ‘God in de supermarkt’ met Alfred Slomp op 14 oktober. De Rode Loper van 4 oktober is een opwarmertje voor de workshop. Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland?

Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring. De workshop ‘God in de supermarkt’ verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites. Wij laten ons daarbij inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige.

Deze workshop wordt georganiseerd door de Werkgroep Groene Kerk en zal gegeven worden in de Ontmoetingskerk door Alfred Slomp. Aanvang 20.00 uur. Graag aanmelden via de site van de kerk. Je mag ook op de bonnefooi komen, maar vol is vol. Meer info over de workshop is te vinden op www.godindesupermarkt.nl.