Feestelijk afscheid van ds. Carel van der meij

29_CvdMborrelblok-1871.jpgNa bijna tien jaar onze voorganger te zijn geweest heeft ds. Carel van der Meij op 24, 25 en 27 februari afscheid genomen van onze gemeente om van zijn pensioen te gaan genieten.
Het begon op donderdagmiddag met een gezellig samenzijn bij de seniorensoos, waar Carel en zijn vrouw Gerie spontaan een lesje koersbal kregen. Op vrijdag werd Carel met zijn gezin verrast met een afscheidsdiner met de vrijwilligers van het buurtrestaurant. In plaats van soep met een broodje bleek er een Italiaanse maaltijd klaar te staan!

Na de maaltijd volgde vanaf 19.30 uur het koffieblok in de kerkzaal, waar gemeenteleden rond een kopje koffie met wat lekkers konden genieten van een goed gevuld programma. Carel werd toegesproken door diverse sprekers, in sommige gevallen via een videoboodschap. Er klonken mooie woorden van waardering en dank. Tien jaar werk in onze gemeente kwam voorbij in een fotopresentatie. Carel werd toegezongen door het gemeentekoor en alle aanwezigen. De huisband sloot het koffieblok af. Op www.kerkomroep.nl is het eerste blok voorlopig nog terug te zien.
Om 20.45 uur verplaatste het feest zich naar het Atrium, waar nieuwe gasten waren gearriveerd. Wat fijn dat precies op deze dag alle coronamaatregelen waren opgeheven. Het werd als vanouds gezellig druk in het Atrium, waar de muziek van YTHAKA de gezellige sfeer nog eens verhoogde.
Ook in dit blok werd Carel op allerlei manieren in het zonnetje gezet.
Bij het spel ‘Wie van de Drie’ was het voor de leden van de Taakgroep Pastoraat moeilijk om de juiste ds. Carel van der Meij te ontmaskeren. Piet Vellekoop kon namens Kerk met Stip een tas vol kaarten van gemeenteleden overhandigen aan Carel. Het leek wel een scene uit ‘Boer zoekt Vrouw’. De Jeugdraad had als cadeau voor Carel een kwartetspel gemaakt. De drie dominees (Marja, Sietske en Neeltje) zorgden voor verbinding, door met een bol gekleurde wol door de zaal te gaan. Uiteindelijk toverde Neeltje Reijnders een mooie sjaal voor Carel uit een tas.
Natuurlijk mocht het rad niet ontbreken. Carel was elk jaar weer een raddraaier tijdens de seniorenmiddag van de bazar. Hij hoefde deze keer de loten niet te verkopen, maar mocht ze uitdelen onder het publiek, waarna hij een slinger mocht geven aan het rad. De winnende nummers werden omgeroepen en de gewonnen prijs werd afgestaan aan Carel. Op deze manier werden alle cadeaus vanuit de gemeente overhandigd: o.a. nog aan te schaffen tuinstoelen en tafels, een bankje voor naast het huis en een nieuwe laptop en/of televisie.
Overrompeld door alle aandacht keerden Carel en Gerie aan het eind van de avond naar huis om een dag bij te kunnen komen. Zondagmorgen ging hij voor de laatste keer als dominee van onze gemeente voor in een mooie dienst. De kerk was goed gevuld en na afloop bleven veel mensen koffiedrinken en kon men afscheid nemen van Carel. Aan het eind van de ochtend trok Carel voor de laatste keer de kerkdeur achter zich dicht en is nu voor hem een nieuwe levensfase aangebroken.

Een fotoreportage vindt u hier.