Verslag van de werkvakantie

1367307_orig.jpgOp vrijdagmiddag 19 jullie vertrok de groep. Zoals we al eerder vertelden, een grote groep dit jaar, 20 jongeren en 5 volwassenen. De heenreis verliep voorspoedig en na een rondleiding in het nieuwe onderkomen van dit jaar en na een middernachtsnackje gingen de oogjes toe.
De eerste werkdag in Albanie ging op zaterdag van start. Met veel enthousiasme begon de groep aan het schilderwerk in de school in Gramez. De verf zat aan het einde van de dag op de muren…en gedeeltelijk op de lijven van de jongeren. Na een goed bord pasta werd de eerste editie van Weerwolven gespeeld.aa_3.jpg

We hadden besloten om op zondag door te werken en om op dinsdag zondag te vieren. Daarom dus om 8 uur uit de veren vandaag. Er wordt hard gewerkt en er worden veel meters gemaakt! Ook maandag maken we veel meters en wordt de eerste hand gelegd aan een aantal muurschilderingen.

Op dinsdag vierden we zondag. We hadden wat tijd voor bezinning en gingen aan het einde van de dag naar het strand. Even lekker opladen om de tweede helft van de week weer te kunnen knallen.

Zo gebeurde dan ook op woensdag. Met hulp van de plaatselijke docenten gaan we hard aan de slag vandaag. In de middag verplaatst de groep zich naar het weeshuis. Er zijn vele werkvakantiegroepen geweest die ook het weeshuis hebben bezocht en daar een onvergetelijke middag hebben georganiseerd voor de kinderen. Zo ook dit jaar. Bij aankomst wordt al gevraagd: watergames?? Uiteraard eindigt de middag in een groot(s) waterballet.

Donderdag hebben we de groep gesplitst en hebben we in twee groepen voedselpakketten weggebracht. Een moment waarin we een aantal huishoudens bekijken en vaak even contact hebben met de Albanese bevolking. Indrukwekkend om te zien!

aa_2.jpgEn dan al de laatste dag. De laatste puntjes werden op de i gezet en de laatste muurtekeningen werden afgemaakt. En natuurlijk werden de projecten feestelijk geopend! Met veel complimenten en lof voor het werk wat is geleverd keerde de groep weer huiswaarts.

Werkvakantie film zien?
Benieuwd naar de beelden na het lezen van het verslag van de werkvakantie? Kom dan naar de startzondag! Wij zullen daar de première van de film vertonen. Of, kom naar onze terugkomavond op zondag 29 september 19.30 in Pax. Natuurlijk voor iedereen die graag alle verhalen wil horen, maar ook voor iedereen die volgend jaar mogelijk mee wil op werkvakantie naar Albanie! Zien we je dan?

aa_1.jpgAHA op clubkamp
Na de werkvakantie van begin juli, was onze mega enthousiaste leiding van dit jaar niet te stoppen. Tijdens het serieuze gedeelte iets verteld over Albanie en over de werkvakantie