Doopcatechese voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool wordt uitgesteld

Doopcatechese_voor_kinderen.pngDe doopcatechese voor de kinderen in groep 5 en 6 die gepland staat op 1 en 8 november 2020 wordt uitgesteld tot het weer mogelijk is om met de kinderen bij een doopviering aanwezig te zijn.

In de kerk kennen we veel rituelen, denk aan de doop en het avondmaal, maar ook aan andere rituelen die steeds terugkeren, zoals bidden of Bijbellezen. Rituelen worden gekenmerkt door herhaling, ze keren steeds weer terug. Kinderen stellen soms vragen die je weer even wakker schudden: Waarom dopen we met water? Waarom eten we vandaag brood in de kerk? Hoe kan God alle gebeden van alle mensen horen? Vragen die ons aan het denken zetten en die een mooie aanleiding kunnen zijn om met je kind in gesprek te gaan.

Ook als kerk vinden we het belangrijk om kinderen te vertellen over deze rituelen. Daarom organiseren we elk jaar enkele catechesemomenten voor kinderen in groep 5 en 6 van de basisschool.
Als het weer mogelijk is volgt er meer info. De kinderen krijgen een uitnodiging via het mailadres van de ouders als dit bekend is bij het kerkelijk bureau. Mocht dit niet zo zijn, ook dan is je kind natuurlijk van harte welkom!