On-line lezing van Dr. Piet Schelling over het lijden in onze wereld.

De hemel zwijgt, maar niet in alle talen
Over het lijden van mensen en de rol van God daarbij

Volg een week lang aandachtig de media. En je wordt bevestigd in wat je al wist: er is veel leed onder mensen. Niet alleen vandaag, het is een gegeven van alle tijden. Het lijden hoort bij het leven, hoor je weleens zeggen. Valt er niet meer te zeggen? Of bij tegenslagen merkt iemand op: er gebeurt niets zonder bedoeling. Zit er echt een plan achter ellende die over ons komt? Of iemand probeert jouw lijden draaglijker te maken door te zeggen dat alles wat je overkomt ook kansen geeft. Of zo’n opmerking troost biedt, is zeer de vraag.

Voor wie gelooft, rijst bij het zien en ervaren van leed de vraag: speelt God een rol in het lijden van de mens? In elk geval is het de ervaring van velen dat de kwestie van het lijden pijnlijk langs onze godsbeelden schuurt.

Sommige mensen vragen zich af: ‘Waarom?’ Voor anderen is die vraag onzinnig, omdat niemand het antwoord weet. Zwijgt de hemel te midden van het leed in alle talen, zoals talloze mensen ervaren? Of is er een taal, wellicht van verre, die bij aandachtig luisteren verstaanbaar wordt? Misschien taal van tederheid, taal van nabijheid, taal van zwijgen?

Op deze avond gaat Piet Schelling in op deze kwesties.
Datum: Dinsdag 3 november Tijd: 20.00 uur

Gezien de huidige maatregelen rondom corona kunt u deze avond alleen rechtstreek online bezoeken. Er zal tijdens de lezing een mailadres in beeld verschijnen zodat u/ jij direct kunt reageren
Op deze manier willen we er een interactieve avond van maken
U kunt de inloggen op de site van pgmonster.nl >> via de link: "naar de online kerkdienst"