Kathleen Ferrier over “Het belang van zachte krachten”

Op woensdag 1 december 2021 zonder publiek en geheel digitaal

266px-2010-12-19_piment_ferrier.jpgKathleen Ferrier is voorzitter van de Nederlandse Unesco commissie, voormalig 2e kamerlid en secretaris van het SKIN. Vanuit haar huidige werk komt ze tot de drie pijlers van een goede internationale samenleving.

1. Eerlijke verdeling welvaart
  2. Internationale rechtspraak
  3. Verbinden van mensen

Vooral dat laatste punt is werk aan de winkel, ook voor de kerken natuurlijk. In haar boekje “‘Hoe wij hier ook samen kwamen’ Een pleidooi voor menselijkheid, nieuwsgierigheid en de verbindende kracht van verhalen”. beschrijft ze haar ervaringen die ze heeft opgedaan in Suriname, Chili, Hong Kong en Nederland.
‘Wie is je vader, wie is je moeder?’ Als je iemands verhaal niet kent en daar ook niet nieuwsgierig naar bent, liggen snelle oordelen op de loer. Vaak worden die ingegeven door angst. Nepnieuws verspreidt zich razendsnel. Intussen groeit ongelijkheid, verdiepen breuklijnen en blijft de achterstand van vrouwen en van mensen met een biculturele achtergrond bestaan, tot wanhoop en frustratie van velen. Hoe komen we uit deze veelgelaagde crisis?

Hierover komt ze ons meer vertellen en wegwijs maken. Maar ook met ons in gesprek gaan. Want verbinden van mensen komt van twee kanten.

Thuis kunt u het volgen via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10283. Vragen kunt u stellen via Whatsapp .

Een bijdrage aan de collecte bij de uitgang kunt u vervangen door een gift over te maken op naar het Stichting Johan Ferrier Fonds.

Deze avond wordt georganiseerd door de Protestantse gemeentes in Naaldwijk, ’s-Gravenzande en Monster.