Zomerochtendkring in de Oude Kerk

Ook deze zomer houden de predikanten van de Ontmoetingskerk en de Oude Kerk de zomerochtendkring, drie keer gedurende de zomer op woensdagmorgen van 10.30 uur tot 12.00 uur in de Oude Kerk. U/jij bent van harte welkom!

bommel.jpgWoensdag 13 juli – Neeltje Reijnders
Neeltje Reijnders neemt u mee in het werk van Marten Toonder, en laat u nader kennis maken met de figuren Olivier B. Bommel en Tom Poes vanuit bijbels en kerkelijk perspectief. Ik ga uit van het boek Bommel en Bijbel van Klaas Driebergen. Meer hierover leest u hier.

 

Woensdag 27 juli – Sietske van der Hoek
Het thema van deze ochtend is Humor in kerk en bijbel. In de jaren 1990 verscheen een boekje met de titel “Lachen mag van God”. Het zijn gedichten met humor over geloofszaken. Lachen in de kerk blijft een heikel punt: is het wel passend? Sommige mensen vragen zich af of Jezus wel gelachen heeft. En bij de gaven van de Geest wordt humor niet genoemd. Tja… We gaan een paar gedichten lezen, er komen stripverhalen voorbij van Margreet de Heer, domineesdochter en striptekenaar. En wat er verder op tafel komt!

Woensdag 10 augustus – Marjan de Vries
Zangbundel_Johannes_de_Heer_editie_1978_200x300.jpgWie kent er niet de zangbundel van Johannes de Heer (1866-1961), evangelist uit Rotterdam? Hij stond aan de wieg van de NCRV en was oprichter van Het Zoeklicht, een organisatie die aan de basis stond van de evangelische beweging in Nederland. Woesdagmorgen 10 augustus zal ik wat vertellen over zijn werk en over de evangelisatie in die tijd. Hoe werkte dat daar in Rotterdam? We gaan ook zeker wat zingen uit zijn beroemde bundel. Heeft u die nog thuis, neem hem dan mee!