De zin van het leven en wat maakt het leven zinvol?

fokkeobbema.jpgIn september 2018 schreef Volkskrant journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij een jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers. De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op. Hij publiceerde in 2018 veertig prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag steeds luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ (De zin van het leven, 2018)

In het vervolgboek Een zinvol leven (2021) laat hij mensen vertellen waar het volgens hen in het leven om zou moeten gaan.

Beide boeken geven inspirerende, zeer uiteenlopende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden.

Fokke Obbema was onder meer commentator, correspondent in Frankrijk en chef van de economie-redactie bij de Volkskrant. Tegenwoordig legt hij zich voor de krant toe op zingeving.

De kaarten voor de lezing van Fokke Obbema kosten € 6,00 en kunnen vanaf heden besteld worden via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/Obbema

In samenwerking met de Protestantse gemeenten in Monster, ’s-Gravenzande, en Naaldwijk.

Datum en tijd: Dinsdag 27 september 2022 om 20.00 uur
Waar: De Hoeksteen, Burg. Kampschöerstraat 25,Monster