Illustraties en prenten van Gustav Doré

Dore-2.jpgMiddag en avond Gustave Doré en zijn (overbekende) werk.
Stelt u zich een Bijbelverhaal voor en vraagt u zich dan eens af hoe dat er uit ziet. De kans is groot dat u een afbeelding van Gustve Doré (1832-1883) voor u ziet. Mogelijk weet u dat niet, maar veel Bijbeluitgaven hebben die prenten en veel illustratoren hebben zich in latere tijden gebaseerd op de prenten van Doré. (Ook de kanselbijbel van de Oude Kerk heeft de prenten van Gustave Doré. Gustave Doré was een wereldberoemd Frans illustrator die ongeveer de hele wereldliteratuur van zijn illustraties heeft voorzien. Don Quichot, de Sprookjes van Moeder de Gans, Paradise Lost en zo nog heel veel meer.
Omdat het werk van Doré (blijkbaar ook onbewust) zo verreikend is, (en omdat hij een kleurrijke en ook tragische figuur was!) willen we in het voorjaar 2023 uitgebreid aandacht aan hem en aan zijn werk besteden. We nemen een week de tijd om met allerlei activiteiten in de Oude Kerk in te gaan op de verschillende mogelijkheden die zijn werk levert. Er is bijvoorbeeld een middag voor (school) kinderen met het lichte en speelse werk van Doré, zodat ze het werk van Doré herkennen en van genieten en een heleboel meekrijgen over de verschillende beroemde verhalen waar Doré zich mee bezig hield. Er is onder meer een tentoonstelling en voor de kinderen ook de uitdaging om een eigen toren van Babel te bouwen. Voor volwassenen is er een avond over het (semi) religieuze werk van Doré dat soms een wat dreigendere toets heeft. Ook in de kerkdienst van zondag 14 mei zal het werk van Gustave Doré een rol spelen..

Tentoonstelling van 8 -14 mei 2023 en met Neeltje Reijnders op woensdag 10 mei 2023 om 15.00 uur en 20.00 uur in de Oude Kerk

Dore-3-kl.jpgDore-1.jpg