Transgender personen en de kerk.

leerhuis-20221012.jpgDe PKN kerken in Naaldwijk organiseren dit jaar drie Leerhuisavonden over inclusie. Met de Bijbel in de hand kunnen groepen mensen worden buitengesloten of achtergesteld. Hoe lezen we die Bijbel en wat betekent dat voor hen om wie het gaat.
De eerste avond op woensdag 12 oktober gaat het over transgender personen. Waar lopen zij tegenaan als het gaat om geloof, geloofsopvoeding en leven in een geloofsgemeenschap? Hun worsteling en krijgen zij de ruimte zichzelf te zijn?


Aan het woord komen Heleen Zorgdrager en Jolanda Molenaar. Heleen Zorgdrager is hoogleraar systematische theologie en genderstudies aan de PThU in Amsterdam. Jolanda Molenaar is theoloog en coördinator van de gespreksgroep Transgender en Geloof van de belangenorganisatie Transvisie. Zij redigeerden in 2019 het boek ‘Wondermooi, zoals U mij gemaakt hebt’ (Handreiking voor gelovige transgender personen en werkers in de kerk).
PKN-Leerhuisavonden vinden plaats in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein te Naaldwijk, van 19.30 – 22.00. Deelname: € 5. De samenkomsten worden steeds afgesloten met een korte vesper.