Klimaat op hol. Maar ook: Winstgevend rentmeesterschap!

Titel:
Klimaat op hol. Maar ook: Winstgevend rentmeesterschap!
Wanneer:
maandag 1 november 2021, 20.00 uur
Locatie:
Hoeksteen, Monster - Monster
Categorie:
Verdieping

Omschrijving

Met Reinier van den Berg op maandag 1 november 2021 in de Hoeksteen in Monster

OsZV5yVj_400x400.jpgWat is er tegenwoordig aan de hand met het weer. Neem de verschrikkelijke overstromingen in Duitsland, Belgiƫ en Limburg afgelopen zomer. Of de idioot hoge temperatuur die op een meetstation in Canada werd gemeten: afgerond 50 graden. Het dorp werd op dezelfde dag nog verwoest door bosbranden. Het was sowieso een vreemd jaar. In februari eindelijk ouderwetse vorst en zelfs een sneeuwstorm. Maar direct daarna ook een volle week lente met temperaturen tot 18 graden.
Zijn dit incidenten of verandert het weer echt. Is het nu echt merkbaar? Klimaat op hol, zeg maar? Ja, daar lijkt het wel op. Sterker nog, dat is zo. Wereldwijd en in eigen land zien we de opwarming steeds duidelijkere vormen aannemen. Samen met die opwarming wordt het weer ook extremer. Wat kunnen we verwachten in de toekomst? Of valt daar weinig zinnigs over te zeggen.

En nu we die klimaatverandering zo duidelijk zien, kunnen we dan het tij eigenlijk nog wel keren? En zo ja, hoe dan? Heeft het klimaatakkoord eigenlijk nog wel zin. Of gaat het alleen maar veel overlast en geld kosten?

Het is inmiddels serieus de vraag of we de opwarming van de aarde nog wel voldoende kunnen stoppen. Tenzij we alles op alles zetten en een extra troefkaart inzetten. Op basis van 5 pijlers laat Reinier zien, hoe we op een realistische manier de klimaatklok toch kunnen terugdraaien. En ook een einde kunnen maken aan dat andere nijpende wereldprobleem; Plastic-soup.

Het is duidelijk. We leven in een wereld van grote bedreigingen maar ook van grote kansen. En uitdagingen. Laten we die kansen pakken en die uitdagingen aan gaan. Vanuit het bedrijfsleven, vanuit de gemeente, en ook op school en in het klaslokaal! De Coronacrisis heeft ons geleerd, dat een radicale en allesomvattende aanpak wel degelijk kan.

Deze avond wordt georganiseerd door de taakgroepen van `s Gravenzande, Naaldwijk en Monster

Maandag 1 november - 20.00 uur. Gebouw De Hoeksteen, Burg Kampschoerstraat 25, Monster.


Locatie

Locatie:
Hoeksteen, Monster
Straat:
Burgemeester Kampschoerstraat 25
Postcode:
2681 AB
Plaats:
Monster
Land:
Netherlands