Net ff anders: Eerste dienst met zanger-gitarist / gastspreker

net-ff-anders-Logo-kl.jpgA.s. zondag 3 oktober vindt de eerste ‘Net ff anders’ plaats. Deze diensten komen in de plaats van de Rode Loper en zijn …….. inderdaad: net even anders. Voor de eerste dienst hebben we een gastspreker uitgenodigd die tevens muzikant is: Rokus Maasland. Of eigenlijk andersom, want Rokus is in de eerste plaats muzikant. Hij zingt en speelt in The Bowery. We laten hem in deze dienst echter ook graag aan het woord want hij heeft een verhaal te vertellen.

Rokus werd geboren in Groningen. Als zoon van een dominee woonde hij op verschillende plaatsen in Nederland. Toen zijn vader in Scheveningen voorganger werd, kwam Rokus in De Lier te wonen. Daar werkte hij tot begin 2020 fulltime als bedrijfsleider bij een Westlands bedrijf in tuinbouwmachines.

Rokus_-_foto_3.jpgHij werd fulltime muzikant en een maand later brak er corona uit
Rokus maakt vanaf zijn twintigste muziek. In 2016 werd dat serieuzer toen hij als zanger-gitarist The Bowery oprichtte. Daarmee maakte hij twee succesvolle CD’s. De eerste won de Zilveren Duif Award, een prijs voor de beste nieuwe christelijke artiest. De nummers van Rokus gaan over het echte leven zoals velen het kennen: puur en met een rauw randje. Over twijfel, pijn en verdriet. Maar ook over hoop en geloof.

Rokus komt in deze dienst niet alleen een aantal nummers spelen, hij vertelt ook zijn verhaal. Tot begin 2020 combineerde hij zijn baan met muzikale optredens in de weekenden. Toen nam hij het rigoureuze besluit om zijn baan op te zeggen en als fulltime muzikant door het leven te gaan. Direct daarna brak er corona uit en moest hij zijn geplande theatertournee afzeggen. Dit zorgde voor een storm in zijn leven en dat van zijn gezin. Wat dit deed met zijn vertrouwen in God, hoor je in de dienst.

Het thema van deze dienst is ‘Stilte in de storm’ en sluit aan bij het verhaal van Rokus.
Marjan de Vries zorgt voor de liturgische omlijsting, terwijl de samenzang in deze dienst wordt begeleid door ‘onze huisband’ onder leiding van Roy Harms.

Geen parallelviering
Bij een Rode Loperdienst vond altijd een parallelviering plaats in het Atrium. ‘Net ff anders’ is daarentegen bedoeld voor de gehele gemeente. Met aansprekende thema’s denken wij dat het mogelijk is om jong en oud te bereiken.
Natuurlijk beseffen wij dat de muziek van een band anders is dan het orgel en dat dit niet ieders smaak is. Wij hopen echter dat de vaste bezoekers van de paralleldiensten ‘hier doorheen kunnen luisteren’ en de nieuwe diensten een kans willen geven. Om zo vijf keer per jaar met – hopelijk veel – jongere bezoekers samen gemeente te zijn.

De commissie van ‘Net ff anders´,
Pea Boon, Lisan Broekman, Betty van de Sar, Pieter van Velden, Maaike Verhagen, Marjan de Vries en Leo van der Wel