Bazar projectdoelen en loterij

bazar pgnOok dit jaar kunt u weer loten kopen. Ze kosten 2,50 euro per stuk en met dit geld steunen we de kerk en 7 prachtige doelen in binnen en -buitenland! Natuurlijk zijn er weer fantastische prijzen te winnen!

Let op uw telefoon op maandag 3 en dinsdag 4 juni want vanaf 18.00 gaan wij weer bellen om de loten aan de man/vrouw te brengen!

De bazar is dit jaar op 7,8 en 9 november.
Tijdens de bazar zullen een aantal doelen laten zien en horen wat ze doen en waaraan ze het geld graag willen besteden. Onze 7 doelen zijn dit jaar:

Hieronder meer informatie over de projecten en werkwijze van:

Stichting de Zaaier

Dit is een initiatief van enkele Westlandse ondernemers, die zich het lot aantrokken van de erbarmelijke leefomstandigheden van de bevolking in Noordoost Congo. Hierbij wilden zij met de kennis uit het Westland de bevolking in eerste instantie ondersteunen op agrarisch gebied. Wat begonnen is als een kleinschalig initiatief, is langzaam uitgegroeid tot een middelgrote stichting met een landelijke uitstraling. Deze groei heeft de stichting te danken aan een enthousiast en hardwerkend team van vrijwilligers en aan haar loyale donateurs.

Project gevluchte boeren

Door de onlusten zijn veel boerengezinnen naar steden gevlucht. Aan de rand van die steden proberen ze producten te verbouwen.
Doel:

  • Honger en armoede bestrijding. Groepsbinding in gemeenschappen houden.

Strategie:

  • Gereedschap en zaden schenken
  • Teeltbegeleiding en advies geven
  • 100 gezinnen helpen

Beoogd resultaat:

  • Geen hongersnood.
  • School en dokter kunnen betaald worden.
  • Uiteindelijk als gemeenschap weer terug naar het eigen dorp Betere kennis van telen en kennis maken met nieuwe producten

Project scholing weeskinderen

Kinderen die hun ouders verloren door de vele onlusten in Noord Oost Congo, leiden meestal een zwervend en bedelend bestaan. Dit is een groot risico voor de toekomst.

Doel project.

  • Kinderen een opleiding geven waardoor minder misdaad en meer toekomstperspectief

In de volgende één meer informatie over een ander doel.
De bazarcommissie.