Groene kerk

Landelijke opschoondag 2022 geslaagd

schoonmaakdag-2.jpg

Onder het motto ‘Samen tegen zwerfafval’ was op zaterdag 19 maart voor de 20ste keer de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland hebben mensen de handen uit de mouwen gestoken om zwerfafval op te ruimen. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden.
De Werkgroep Groene kerk had gemeenteleden en omwonenden van de Ontmoetingskerk opgeroepen om mee te doen met deze actie.17 volwassenen en 3 kinderen gaven gehoor aan deze oproep.

Om 10.00 uur was er koffie, thee en limonade. Daarna ging men op weg, gewapend met afvalgrijpers, vuilniszakken met een handige ring eraan zodat ze open bleven staan en handschoenen. Door de Werkgroep waren trajecten uitgezet voor een optimaal resultaat. Om 12.00 uur was iedereen weer terug bij de kerk om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje soep en versgebakken stokbrood. Men was verbaasd over wat er allemaal op straat ligt, voldaan over de verrichte arbeid en iedereen vond het heel leuk om te doen. Het afval dat het meeste werd aangetroffen was sigarettenpeuken, maar ook veel blikjes, snoepwikkels, mondkapjes en natuurlijk plastic in alle vormen en maten. Het vreemdste voorwerp dat werd gevonden was een vol flesje bier.
Alom klonk de roep: ‘Volgend jaar weer!’

Dat gaan we dan ook zeker doen en u en jij kunnen ook meedoen, want er ligt helaas genoeg.

schoonmaakdag-2.jpg