Groene kerk

Heel Naaldwijk schoon

opschoondagEen schoon Naaldwijk: het kán!.
In een schone omgeving is het fijn leven. Hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden. Dus gaan we samen aan de slag. Doet u/doe jij mee?

In 2015 is de Protestantse Gemeente Naaldwijk een Groene Kerk geworden.
Als Groene Kerk zijn we op zoek naar manieren om een duurzamer/groenere kerk te zijn. Maar we kijken ook om ons heen. Zo deden we op 19 maart mee met de Landelijke Opschoondag. Met een grote groep mensen hebben we zwerfafval geraapt.

Daarvoor hebben we gebruik gemaakt van de ‘Westland Schoon’-aanhanger. Deze actie smaakte naar meer. Als je het eenmaal gedaan hebt, kun je het niet meer zien. Je zult nooit meer over een snoepwikkel, blikje, flesje, zakje of mondkapje (grrr) heenstappen en het zonder schaamte laten liggen. Je gaat zwerfafval anders bekijken. Op het eerste gezicht is het misschien een ergernis en denk je: ‘De troep van iemand anders opruimen, ja doei!’. Maar….het meeste zwerfafval wordt niet expres weggegooid. Het wordt verloren, valt uit zakken of waait uit fietsmandjes. En dat gebeurt ook wel eens bij jou. Daarom is het goed om het om te draaien: ‘Afval opruimen doe je vóór een ander!’ Niet uit frustratie, je helpt er iemand mee. Je oma, je buren of je vrienden. Hoe lief is dat.

Daarom gaan we elke eerste zaterdag van de maand afval rapen. En als we dat met heel veel mensen (van binnen en buiten de kerk) doen, wordt Naaldwijk schoon. Dus doet u/doe jij mee?
We verzamelen om 10.00 uur bij de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 47 in Naaldwijk. We hebben afvalgrijpers, ringen en vuilniszakken voor de rapers. Om half twaalf zijn we weer terug bij de kerk, daar worden de grijpers en volle vuilniszakken weer ingeleverd en voldaan gaan we huiswaarts.