Kerstfeest kinderkring

Kinderkerstfeest-2019-1.jpgOp zondag 15 december vieren we het kerstfeest voor de kinderkring in de Oude Kerk. Matthijs Vlaardingerbroek komt met zijn voorstelling “De puzzel van Kerst.” Matthijs Vlaardingerbroek is een christelijke verhalenverteller, buikspreker en goochelaar. Tijdens deze interactieve voorstelling zal hij op een mooie en grappige wijze de kerstboodschap vertellen.
Kinderen, ouders en opa’s en oma’s zijn van harte welkom.
De voorstelling begint om 17.00 uur.

Sirkelslag Young

Sirkelslag youngIedereen van 12-16 jaar opgelet. Op vrijdagavond 7 februari van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur wordt er voor jullie Sirkelslag Young georganiseerd. Via een livestream staan we op deze avond in verbinding met honderden andere jeugdgroepen in heel Nederland. Dit jaar heeft het spel als thema ‘Kom in beweging’. Het verhaal gaat over Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis. Door flashbacks begrijpen hoe Jona er terecht is gekomen. Met de hulp van anderen (bijv. de zeelieden) komt Jona in beweging en trekt hij naar Nineve. Daar komen de mensen ook in beweging en zo geven ze het verhaal een nieuwe wending. Speel jij mee met je vrienden en vriendinnen?
Meer informatie volgt via Bijeen en je jeugdgroep leiding. Je kunt je ook al aanmelden met een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verslag van de werkvakantie

1367307_orig.jpgOp vrijdagmiddag 19 jullie vertrok de groep. Zoals we al eerder vertelden, een grote groep dit jaar, 20 jongeren en 5 volwassenen. De heenreis verliep voorspoedig en na een rondleiding in het nieuwe onderkomen van dit jaar en na een middernachtsnackje gingen de oogjes toe.
De eerste werkdag in Albanie ging op zaterdag van start. Met veel enthousiasme begon de groep aan het schilderwerk in de school in Gramez. De verf zat aan het einde van de dag op de muren…en gedeeltelijk op de lijven van de jongeren. Na een goed bord pasta werd de eerste editie van Weerwolven gespeeld.aa_3.jpg

We hadden besloten om op zondag door te werken en om op dinsdag zondag te vieren. Daarom dus om 8 uur uit de veren vandaag. Er wordt hard gewerkt en er worden veel meters gemaakt! Ook maandag maken we veel meters en wordt de eerste hand gelegd aan een aantal muurschilderingen.

Op dinsdag vierden we zondag. We hadden wat tijd voor bezinning en gingen aan het einde van de dag naar het strand. Even lekker opladen om de tweede helft van de week weer te kunnen knallen.

Zo gebeurde dan ook op woensdag. Met hulp van de plaatselijke docenten gaan we hard aan de slag vandaag. In de middag verplaatst de groep zich naar het weeshuis. Er zijn vele werkvakantiegroepen geweest die ook het weeshuis hebben bezocht en daar een onvergetelijke middag hebben georganiseerd voor de kinderen. Zo ook dit jaar. Bij aankomst wordt al gevraagd: watergames?? Uiteraard eindigt de middag in een groot(s) waterballet.

Donderdag hebben we de groep gesplitst en hebben we in twee groepen voedselpakketten weggebracht. Een moment waarin we een aantal huishoudens bekijken en vaak even contact hebben met de Albanese bevolking. Indrukwekkend om te zien!

aa_2.jpgEn dan al de laatste dag. De laatste puntjes werden op de i gezet en de laatste muurtekeningen werden afgemaakt. En natuurlijk werden de projecten feestelijk geopend! Met veel complimenten en lof voor het werk wat is geleverd keerde de groep weer huiswaarts.

Werkvakantie film zien?
Benieuwd naar de beelden na het lezen van het verslag van de werkvakantie? Kom dan naar de startzondag! Wij zullen daar de première van de film vertonen. Of, kom naar onze terugkomavond op zondag 29 september 19.30 in Pax. Natuurlijk voor iedereen die graag alle verhalen wil horen, maar ook voor iedereen die volgend jaar mogelijk mee wil op werkvakantie naar Albanie! Zien we je dan?

aa_1.jpgAHA op clubkamp
Na de werkvakantie van begin juli, was onze mega enthousiaste leiding van dit jaar niet te stoppen. Tijdens het serieuze gedeelte iets verteld over Albanie en over de werkvakantie

 

Clubs 2019-2020

Bij de Protestante gemeente Naaldwijk horen ook de jeugdclubs. Bij de clubs komen kinderen van diverse leeftijden samen om allerlei gezellige dingen te doen met elkaar. De clubs worden gegeven in de Binnenhaven of in Pax.

Er zijn clubs voor jongens en meisjes vanaf negen jaar (groep 6) tot en met jeugd 16 jaar (vierde klas voortgezet onderwijs). Tot en met veertien jaar zijn de clubs gescheiden. De laatste twee jaar, op de brugclub, is er sprake van een gemengde club.

De jeugdclubs beginnen in de week van 30 september 2019!

Lees meer: Clubs 2019-2020

Kampweek 2019

Clubkamp.jpg

Zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 augustus zijn wij met de jeugdclubs weer op kamp geweest. Net zoals afgelopen 5 jaar hebben wij weer een week vertoefd in de groepsaccommodatie W’tjewel in Eersel.

Het was weer een gave week met veel verschillende activiteiten.

Lees meer: Kampweek 2019

't Schakeltje is weer begonnen

T_Schakeltje_okt_19.jpgWe zijn weer begonnen! Zondag 13 oktober was de eerste Schakeltje van het nieuwe seizoen en we zijn gestart met de kennismaking. Daarna hebben we levend ganzenbord gespeeld, met de broekenrace om de kerk als finale. Op de foto de winnaars van de dag!

Avondmaalscatechese voor kinderen van groep 5/6 van de basisschool

Avondmaalscatechese.jpgIn de kerk kennen we veel rituelen, denk aan de doop en het avondmaal, maar ook aan rituelen die wekelijks terugkeren en misschien ook wel thuis een plek hebben, zoals bidden of Bijbellezen. Rituelen worden gekenmerkt door herhaling, ze keren steeds weer terug. Kinderen stellen soms vragen die je weer even wakker schudden: Waarom dopen we met water? Waarom eten we vandaag brood in de kerk? Hoe kan God alle gebeden van alle mensen horen? Vragen die ons aan het denken zetten en die een mooie aanleiding kunnen zijn om met je kind in gesprek te gaan.

Lees meer: Avondmaalscatechese voor kinderen van groep 5/6 van de basisschool

It takes a whole church to raise a child

jeugd-20200120.jpg101 manieren hoe je oud en jong kan verbinden in je gemeente Inspiratieavond 20 januari 2020.

In een interactief programma gaan we op zoek naar concrete voorbeelden om het jeugdwerk, de gezinnen en de gemeente als geheel met elkaar te verbinden. Hoe kunnen we als hele kerk om de kinderen, tieners en jongeren heen gaan staan? Wat betekent deze familly-based manier van jeugdwerk voor de tienerleiders en jongerenwerkers en welke rol spelen de ouders in deze jeugdwerk benadering? Welke stapjes kunnen we morgen al zetten om deze visie in de praktijk te brengen?
De avond staat onder leiding van Corjan Matsinger.

Lees meer: It takes a whole church to raise a child


Wijdoenmee
Groen Kerk
Kerken met stip
Wijdekerk