Frisbees uitgedeeld bij de gezinnen

IMG-20200504-WA0010.jpg20200504 161735 klAfgelopen weken zijn er frisbees uitgedeeld bij de gezinnen van de gemeente. Er zijn een aantal vrolijke gezichten op de foto gezet, hopelijk hebben jullie er allemaal veel plezier mee!

Mocht je iets kwijt willen of zorgen maken over iemand, stuur ons gerust een berichtje. Dit kan ook via onze Facebook of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Bij het kopje 'Tandem' kunnen jullie onze contactgegevens vinden.

Groetjes van Tandem: Willy, Carine, Linda, Marjan en Esther.

Bijbel Basics materiaal voor kinderen

bijbel basicsOp onze website is voor iedere zondag het materiaal te vinden van Bijbel Basics, om met kinderen bezig te zijn rond een bijbelverhaal. Daarnaast heeft het Nederlands Bijbelgenootschap een aparte webpagina met materiaal om thuis te gebruiken met kinderen. Het materiaal is gratis te downloaden. We hopen dat iedereen er met plezier gebruik van kan maken.
Voor ouders is er voor de komende weken t.m. eind mei een handleiding.

Ben jij klaar voor een uitdaging?

paas_challenge_ZA11maart_thuis-19_30_1.jpgOp zaterdag 11 april doen we de PaasChallenge. Dit is een spel waarbij je in teams opdrachten uitvoert om punten te verdienen, een beetje zoals bij Wie Is De Mol. Via een livestream krijg je steeds een verhaal met een opdracht te horen en via whatsapp reageer je hier op. Degene die aan het einde de meeste punten heeft, die wint! Er zijn drie mooie gezinsprijzen te winnen die bij je thuis worden bezorgd.

Lees meer: Ben jij klaar voor een uitdaging?

PaasChallenge

Paaschallenge.jpgDoe jij deze Pasen ook mee met de PaasChallenge?! Ook al zitten we allemaal thuis, we kunnen toch samen Pasen vieren. Op zaterdagavond 11 april spelen we de PaasChallenge waaraan het hele gezin mee kan doen. Je krijgt deze avond via whatsapp verschillende challenges die je thuis kunt doen om punten te verdienen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Meer informatie hierover krijg je van jouw jeugdgroep leiding. Zit je niet in de whatsapp groep van één van de jeugdgroepen? Of heb je ergens een vraag over? Dan kan je een appje sturen naar Laura (06-81967862).
De jeugdgroepen die de PaasChallenge gezamenlijk organiseren, zijn: Basics (groep 7 & 8), Schakeltje (1e & 2e klas), Search (3e & 4e klas) en de 16+ groep.

Veertigdagentijd project Kinderkring

3d-NBG-Berg-voorkant-kl.jpgWe volgen dit jaar het project ‘Tussen hemel en aarde’. In de veertigdagentijd lezen we teksten uit het evangelie volgens Matteüs. We beginnen met vijf teksten uit de Bergrede. Jezus vertelt in de Bergrede over Gods nieuwe wereld en hoe een leven met God eruitziet.

Lees meer: Veertigdagentijd project Kinderkring

Avondmaalscatechese voor kinderen van groep 5/6 van de basisschool

Avondmaalscatechese.jpgIn de kerk kennen we veel rituelen, denk aan de doop en het avondmaal, maar ook aan rituelen die wekelijks terugkeren en misschien ook wel thuis een plek hebben, zoals bidden of Bijbellezen. Rituelen worden gekenmerkt door herhaling, ze keren steeds weer terug. Kinderen stellen soms vragen die je weer even wakker schudden: Waarom dopen we met water? Waarom eten we vandaag brood in de kerk? Hoe kan God alle gebeden van alle mensen horen? Vragen die ons aan het denken zetten en die een mooie aanleiding kunnen zijn om met je kind in gesprek te gaan.

Lees meer: Avondmaalscatechese voor kinderen van groep 5/6 van de basisschool

It takes a whole church to raise a child

jeugd-20200120.jpg101 manieren hoe je oud en jong kan verbinden in je gemeente Inspiratieavond 20 januari 2020.

In een interactief programma gaan we op zoek naar concrete voorbeelden om het jeugdwerk, de gezinnen en de gemeente als geheel met elkaar te verbinden. Hoe kunnen we als hele kerk om de kinderen, tieners en jongeren heen gaan staan? Wat betekent deze familly-based manier van jeugdwerk voor de tienerleiders en jongerenwerkers en welke rol spelen de ouders in deze jeugdwerk benadering? Welke stapjes kunnen we morgen al zetten om deze visie in de praktijk te brengen?
De avond staat onder leiding van Corjan Matsinger.

Lees meer: It takes a whole church to raise a child