Juniorkerk over de Ark van Noach

noach.jpgZondag 10 november om 11.30u is er weer Juniorkerk. We lezen met elkaar het verhaal over de Ark van Noach. En we gaan varen, neem je knuffel mee voor in de boot. Juniorkerk is een kerkdienst voor de allerkleinsten (0-6 jaar). De viering duurt ongeveer 20 minuutjes en erna is er weer wat lekkers en wat leuks voor de kinderen om te doen.

Lees meer: Juniorkerk over de Ark van Noach

Vesperplus: Dietrich Bonhoeffer 75 jaar

versperplus-20191020.jpgAanstaande zondag is er in de Oude Kerk om 19.00 uur een Vesperplus viering in het teken van de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer. 75 jaar geleden zat hij gevangen in Berlijn, in verband met zijn betrokkenheid bij de aanslag op Adolf Hitler op 20 juli 1944. Vanuit de gevangenis schreef hij veel brieven, die verzameld zijn in de indrukwekkende bundel Verzet en overgave. De gedachten die hij daarin op papier zette vormen nog altijd een grote inspiratiebron voor wie de weg van het geloof in God zoekt in deze tijd. Er zullen teksten uit die brieven klinken, en we zingen liederen op teksten van zijn hand. We hopen dat er veel mensen komen deze Vesperplus om Dietrich Bonhoeffer als getuige en martelaar van het geloof te gedenken. In de Oude Kerk is ook een tentoonstelling met werk dat de kunstenares Jeltje Hoogenkamp heeft gemaakt n.a.v. het leven van Bonhoeffer. Mooi om een half uurtje voor de vesperplus naar te kijken!

Geloof, hoop en liefde

geloof hoop liefdeZondag 10 november – 19.00 uur – Oude Kerk, de ingrediënten van deze avonddienst zijn:
Een koor, waar u zelf deel van uit maakt, organist Henk Vahrmeijer, koperblazers van Honsels Harmonie en spreker Anton van Dalen.
Henk Vahrmeijer kreeg het orgelspel thuis met de paplepel ingegoten. Zijn vader was organist in Naaldwijk en Henk volgde hem op. Ruim 50 jaar bespeelt Henk het orgel en het is in de loop der jaren een levensbehoefte geworden. De laatste tien jaar is hij de enige vaste organist van de Ontmoetingskerk.

Lees meer: Geloof, hoop en liefde

Kinderdienst ‘Een nieuwe start!’

Kikker_Stop_denk_doe_etc.jpgOp deze zondagmorgen een vrolijke kinderdienst. In september zijn de scholen weer begonnen en daarom krijgt deze kerkdienst als thema mee: ‘Een nieuwe start!’. We horen het verhaal uit Jozua 3 en 4 over het volk Israël dat het beloofde land in trekt en dan twaalf stenen neerlegt. Een nieuw begin! Die stenen helpen om te blijven denken aan deze nieuwe start. Deze kerkdienst is voorbereid met leerkrachten van de Basisschool Rehoboth en verschillende kinderen doen mee. Een dienst speciaal voor alle kinderen met hun ouders en familieleden. Natuurlijk is iedereen van harte welkom!

In de Oude Kerk is om 10.00 uur een ‘gewone’ kerkdienst samen met de Oude Kerkgemeente.