header image

Sietske.jpegMijn naam is Sietske van der Hoek. Sinds 1 september 2021 ben als ambulant predikant verbonden aan de Ontmoetingskerk. Hiervoor heb ik 13 maanden in de Oude Kerk in Naaldwijk gewerkt en daarvoor 18 jaar als geestelijk verzorger in een zorgcentrum in Amsterdam. In 1997 ben ik begonnen als predikant in Amsterdam-Osdorp.
Als ambulant predikant ben ik door de PKN in Utrecht aangesteld om in gemeentes waar tijdelijk een predikant nodig is, hand-en-spandiensten te verrichten, zoals pastoraat, crisispastoraat en kerkdiensten. Onder crisispastoraat vallen ook bijvoorbeeld uitvaarten. Zo kwam ik in de Ontmoetingskerk na het vertrek van ds Eibert Kok. Omdat er veel veranderingen aan de gang zijn, blijf ik mogelijk tot september 2025. Niettemin blijf ik in Amstelveen wonen, omdat ik geen ambitie heb om hier de vaste predikant te worden.

Ik noem mezelf een verhalenvertaler: iemand die het verhaal van God met de mensen, zoals het in de Bijbel verwoord is, verbindt met de verhalen van de mensen die wij zijn. Taal in de kerk moet wat mij betreft verbinden: mensen met zichzelf, met elkaar en met de Levende God. Die taal moet begrijpelijk zijn, ook als je niet zo goed hebt leren nadenken, of als je niet meer zo goed kunt nadenken, zoals mensen met dementie.

Mensen met dementie hebben mijn grote liefde, ook in de kerk. Ik hoop dat we als gemeente van de Ontmoetingskerk in de tijd dat ik er ben, een gastvrije gemeente kunnen zijn voor wie aan die ziekte lijdt en ook voor hun partners.

Ik ben dankbaar dat ik in Naaldwijk mijn weg terug naar de kerk weer een beetje kan hervinden. Omdat mijn vader van de Maasdijk kwam, is de manier van denken en doen hier me wel vertrouwd. Ik ben ook blij met mijn collega’s, binnen de Ontmoetingskerk en in de Oude Kerk en de Adrianusparochie.

Wijk: West
Werkdagen: wisselend, staan wekelijks in Bijeen

Ds. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telelefoon: 06-23741921