Wees welkom bij onze meditatiegroep!

meditatie kaarsIeder mens heeft af en toe behoefte aan rust, aan stilte, aan tijd voor bezinning. Tijd om onze ervaringen te verwerken, na te denken over wat we hebben meegemaakt en over wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Tijd om uit te rusten, bij te tanken en weer op te laden. Tijd om contact te maken met ons hart, onze ziel, onze bron. Het kan soms moeilijk zijn om die stilte en die rust echt te vinden. We zijn vaak zo druk, druk met bezigheden en activiteiten, maar ook druk in ons hoofd, met allerlei gedachten. Er is zoveel lawaai, zoveel woorden, zoveel prikkels. Als je rust en stilte zoekt in jezelf, kan het helpen om een plek op te zoeken die stil is.
Ben je op zoek naar stilte, rust en bezinning? Kom dan gerust eens meedoen met één van de meditatiegroepen in de Ontmoetingskerk. Meditatie brengt je in verbinding met jezelf, met God, met de Bron van ons leven. Het kan je helpen om tot rust te komen en te zien wat voor jou werkelijk van waarde is. Stilte, (bijbel)teksten, rituelen en muziek kunnen daarbij behulpzaam zijn.
Er zijn twee meditatiegroepen. Beide komen eenmaal per maand (met uitzondering van juli en augustus) bij elkaar om te mediteren, de ene op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur, de andere op maandagochtend van 9.30 tot 10.30 uur. We beoefenen verschillende vormen van christelijke meditatie: o.a. lectio divina, ignatiaanse meditatie, centering prayer. Na afloop is er altijd koffie en thee en tijd om elkaar te ontmoeten. Meer informatie:

  • Maandagochtendgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (0174)620340, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (0174)622481
  • Donderdagavondgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (0174)624080, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-10378128

Kom dichter bij je ware zelf en word steeds meer de mens zoals God die bedoelt.