Kinderkring (4 t/m 12 jaar)

Voor kinderen die op de basisschool zitten is er de Kinderkring. Op een gezellige en creatieve manier zijn de kinderen daar bezig met een thema, vraag of onderwerp. Meestal staat dit in relatie tot het onderwerp / bijbelgedeelte waarmee de ouders in de kerkzaal bezig zijn. Rondom Kerst en Pasen is er in de Kinderkring een project dat ook zichtbaar is in de eredienst.

Er zijn drie groepen: basisschoolgroepen 1, 2 en 3, 4, 5 en 6 en 7 en 8. Voor de kinderen van groep 1-6 is er iedere week Kinderkring en voor de kinderen uit groep 7 en 8 om de week. Tijdens de RodeLoper vieringen blijven de kinderen uit groep 7 en 8 in de kerk en op de derde zondag van de maand is er voor hen Basics.

Een paar keer per jaar is er de 1 uurs Kinderkring waarin de kinderen bij aanvang van de kerkdienst al beginnen in hun eigen groep. We beginnen met een “mini kerkdienst” voor alle groepen met daarna een verwerking door samenspel(en). De kinderen komen aan het einde van de dienst in de kerk waarna de dienst gezamenlijk wordt afgesloten.

Voorheen stond deze viering bekend onder Woord en Spel. Met ingang van september 2015 heten deze vieringen “Kinderkring XL”.

Contactpersonen: Thomas van Dalen, Charlotter Persoon en Wendy Vooijs