Zorg voor elkaar

De diaconie wil een wegwijzer zijn bij het vinden van oplossingen voor zorg en financiële problemen. Zeker in een tijd van crisis dreigen mensen tussen wal en schip te vallen. Door armoede, chronische kwalen of andere oorzaken kunnen mensen het gevoel krijgen in de samenleving aan de kant geschoven te worden. De diaconie wil mensen helpen om mee te blijven doen. We zijn altijd blij met signalen en tips over waar de diaconie mensen kan bijstaan.
Daarnaast bouwt de diaconie aan de bewustwording van de gemeente. De diaconie stimuleert het diaconaal handelen van de gemeente. Zij coördineert de hulpaanvragen bij de Diaconale Hulplijn, faciliteert schrijfacties van bijvoorbeeld Kerk in actie of Amnesty International en zij organiseert het rondbrengen van attenties in de gemeente. De diaconie verzorgt ook financiële ondersteuning van projecten in binnen- en buitenland.
Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 520540.

Hiernaast vindt u onder verwante artikelen meer informatie over de Diaconale Hulplijn, indien u hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld  het doen van boodschappen bij ziekte en vervoer naar het ziekenhuis.