Pastorale zorg

Pastorale zorg begint bij aandacht voor elkaar, een luisterend oor. Ieder mens heeft daar soms behoefte aan. Deze aandacht proberen we als gemeenteleden onderling aan elkaar te geven. Pastorale zorg kan ook gewenst zijn in specifieke situaties, bijvoorbeeld bij problemen op emotioneel, sociaal, geestelijk of spiritueel gebied. Deze pastorale zorg wordt georganiseerd door 3 wijkteams, bestaande uit predikanten, pastorale ouderlingen, pastorale medewerkers en het seniorencontact. Speciaal voor de jeugd is er Tandem, het jeugdpastoraat van onze gemeente. 
Hiernaast vindt u onder verwante artikelen meer informatie over gespreksavonden, de rouwgroep en Kerk-met-Stip.

Nieuwe kijk op Pastoraat

Sinds enige tijd wordt gewerkt met een nieuwe kijk op het pastoraat en wordt pastorale zorg verleend op verzoek van en door gemeenteleden. Het signaleren van geestelijke en financiële aandacht voor gemeenteleden is dus een verantwoording van alle gemeenteleden. Dus als u iemand weet of signaleert binnen onze gemeente die aandacht nodig heeft voor zowel geestelijke als financiële hulp, geef dit dan door.
Wilt u voor uzelf of voor een ander contact met een predikant, ouderling of pastoraal medewerker, klik dan HIER om te kijken in welke wijk u woont en neem contact op met de wijkcoördinator.

Als u liever direct contact opneemt met de predikant, dan kan dat ook.